U bevindt zich hier: HomeNieuws genealogieGenealogie Algemeen nieuwsLaat je stamboom uitzoeken voor Serious Request én voor jezelf!

Westlandse geschiedenis op historische markt - hethelewestland.nl

Zaterdag 15 oktober is de Hofboerderij in Wateringen het centrum van de Westlandse geschiedenis. Twaalf organisaties uit de landstreek Westland presenteren er hun activiteiten en publicaties en geven adviezen over stamboomonderzoek en lokale geschiedenis. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn bezoekers welkom. Deelnemende organisaties zijn: Genootschap Oud-Westland, Historisch Archief Westland, Westlands Museum, Druivenkwekerij Sonnehoeck, Studiegroep Genealogie Westland en de historische werkgroepen uit De Lier, 's Gravenzande, Loosduinen, Honselersdijk-Naaldwijk, Rijswijk, Wateringen-Kwintsheul en Poeldijk.

Bron... hethelewestland.nl

Lees meer http://actueel.geneanet.org/index.php/post/2011/10/Westlandse-geschiedenis-op-historische-markt-hethelewestlandnl.html

Nieuwsflitsen

Een mogelijke verhuizing van het Terneuzense archief naar het Zeeuws Archief in Middelburg stuit niet alom op een ‘njet’ bij heemkundige organisaties in Terneuzen.

Het Terneuzense archief zit met achterstallig onderhoud en moet worden gedigitaliseerd. Twee toekomstplannen liggen op tafel: het in eigen huis aanpakken of verkassen naar...

Lees meer...

van der Molen en Winschoten

Begin 18e eeuw stonden in de gemeente Winschoten 13 molens. In de loop van de jaren zijn door diverse oorzaken, zoals industrialisatie, de aantallen flink gereduceerd. Winschoten heeft op haar grondgebied nog drie monumentale molens staan, te weten Berg, Dijkstra en Edens. Deze molens zijn eigendom van de gemeente en worden beheerd door vrijwillige molenaars. Alle drie de molens staan in het centrum van Winschoten. Van deze 3 molens is ieder geval bekend, dat géén van onze voorouders eigenaar is geweest.

Go to top