U bevindt zich hier: Home

Heemkundige Kring Essen start achtdelige cursus 'oud schrift' voor beginners - nieuwsblad.be

ESSEN - De Koninklijke Heemkundige Kring Essen vzw en de gemeente Essen organiseren voor de tweede maal een cursus oud schrift. De achtdelige sessie is voor iedereen toegankelijk.
Snuffelen in archieven: Ieder die in archieven snuffelt, zij het voor familiekundig (genealogie) of heemkundig onderzoek, wordt geconfronteerd met 'oud schrift'. Zelfs de 19de eeuwse archieven en akten kunnen al moeilijkheden bevatten. In de Franse tijd gebruikte men bijvoorbeeld de Republikeinse kalender.

Bron : nieuwsblad.be

Lees meer http://actueel.geneanet.org/index.php/post/2011/10/Heemkundige-Kring-Essen-start-achtdelige-cursus-oud-schrift-voor-beginners-nieuwsbladbe.html

Nieuwsflitsen

Een mogelijke verhuizing van het Terneuzense archief naar het Zeeuws Archief in Middelburg stuit niet alom op een ‘njet’ bij heemkundige organisaties in Terneuzen.

Het Terneuzense archief zit met achterstallig onderhoud en moet worden gedigitaliseerd. Twee toekomstplannen liggen op tafel: het in eigen huis aanpakken of verkassen naar...

Lees meer...

van der Molen en Winschoten

Begin 18e eeuw stonden in de gemeente Winschoten 13 molens. In de loop van de jaren zijn door diverse oorzaken, zoals industrialisatie, de aantallen flink gereduceerd. Winschoten heeft op haar grondgebied nog drie monumentale molens staan, te weten Berg, Dijkstra en Edens. Deze molens zijn eigendom van de gemeente en worden beheerd door vrijwillige molenaars. Alle drie de molens staan in het centrum van Winschoten. Van deze 3 molens is ieder geval bekend, dat géén van onze voorouders eigenaar is geweest.

Go to top