U bevindt zich hier: HomeOude beroepenOude beroepen met een H

Oude beroepen met een H

H

Hobbelstudent
Zie schommeljongen.

Hoemaker
Vervaardiger van hoeden.

Hoetstoffeerder
Deze versierde en voltooide de hoeden met pluimen, hoedbanden, gespen, etc.

Hooier
Zie maaier.

Hopbeschoeijer
Deze moest van ladingen hop de hoeveelheid begroten, het beschot aangeven.

Houtklover
Zij zorgden voor het stookhout van de juiste soort en de juiste grootte, welke nodig was voor het bakken van aardewerk. De oven kon gemiddeld een keer per week worden gevuld, gestookt en na het afkoelen geleegd.

Nieuwsflitsen

Een mogelijke verhuizing van het Terneuzense archief naar het Zeeuws Archief in Middelburg stuit niet alom op een ‘njet’ bij heemkundige organisaties in Terneuzen.

Het Terneuzense archief zit met achterstallig onderhoud en moet worden gedigitaliseerd. Twee toekomstplannen liggen op tafel: het in eigen huis aanpakken of verkassen naar...

Lees meer...

van der Molen en Winschoten

Begin 18e eeuw stonden in de gemeente Winschoten 13 molens. In de loop van de jaren zijn door diverse oorzaken, zoals industrialisatie, de aantallen flink gereduceerd. Winschoten heeft op haar grondgebied nog drie monumentale molens staan, te weten Berg, Dijkstra en Edens. Deze molens zijn eigendom van de gemeente en worden beheerd door vrijwillige molenaars. Alle drie de molens staan in het centrum van Winschoten. Van deze 3 molens is ieder geval bekend, dat géén van onze voorouders eigenaar is geweest.

Go to top