U bevindt zich hier: HomeNieuws genealogieGenealogisch algemeen nieuws

19 sept | Lezing: de Genealogische nalatenschap

http://atreeisforlife.com/

http://atreeisforlife.com/

 

Titel: 19 sept | Lezing: de Genealogische nalatenschap
Locatie: Nieuw Land, Oostvaardersdijk 01-13, Lelystad
Starttijd: 19:30
Datum:
 2013-09-19
Link:
Klik hier

Toegang is gratis.

Beschrijving: Al jarenlang zijn de meesten van ons bezig met stamboomonderzoek. We hebben archieven en bibliotheken bezocht, aantekeningen gemaakt en werken misschien met een genealogisch computerprogramma. Het is de nachtmerrie van mening genealoog dat de papieren en bestanden bij het huisvuil zullen belanden na zijn of haar overlijden.

Hans van Felius, archivaris bij het Noord-Hollands Archief te Haarlem en tevens voorzitter van de Werkgroep Collectiebeheer van de NGV zal vertellen over zijn uitgebreide ervaring met genealogische nalatenschappen. Wat zijn de do’s en don’ts? Hoe kunnen wij er voor zorgen dat onze aantekeningen, verzamelingen de resultaten van ons onderzoek voor de toekomst behouden blijven?

 

Lees meer http://wiewaswieblog.nl/2013/09/19-sept-lezing-de-genealogische-nalatenschap/

Nieuwsflitsen

Een mogelijke verhuizing van het Terneuzense archief naar het Zeeuws Archief in Middelburg stuit niet alom op een ‘njet’ bij heemkundige organisaties in Terneuzen.

Het Terneuzense archief zit met achterstallig onderhoud en moet worden gedigitaliseerd. Twee toekomstplannen liggen op tafel: het in eigen huis aanpakken of verkassen naar...

Lees meer...
Go to top