U bevindt zich hier: HomeNieuws genealogieGenealogisch algemeen nieuwsNieuws genealogieGeneanetBegraafplaats Zierikzee van groot historisch belang

Begraafplaats Zierikzee van groot historisch belang

De algemene begraafplaats van Zierikzee is van hoge cultuurhistorische waarde en moet Rijksmonument worden. Groot is ook het historisch belang van de dodenakkers in Haamstede, Noordgouwe, Oosterland, Ouwerkerk, Renesse en Zonnemaire. Neem die locaties op als gemeentelijk monument, adviseert funerair expert Leon Bok.

De algemene begraafplaats van Zierikzee is in 1829 in gebruik genomen en daarmee de oudste dodenakker van het eiland. Met name het eerste gedeelte bij de muur is historisch van groot belang, concludeert Bok.

Source

Read more https://nl.geneanet.org/actueel/post/2017/10/begraafplaats-zierikzee-van-groot-historisch-belang

Nieuwsflitsen

Een mogelijke verhuizing van het Terneuzense archief naar het Zeeuws Archief in Middelburg stuit niet alom op een ‘njet’ bij heemkundige organisaties in Terneuzen.

Het Terneuzense archief zit met achterstallig onderhoud en moet worden gedigitaliseerd. Twee toekomstplannen liggen op tafel: het in eigen huis aanpakken of verkassen naar...

Lees meer...
Go to top